Bikefitting

Perfectioneer jouw fietspositie

Het juiste evenwicht tussen lichaam en fiets is iets waarnaar wordt gestreefd tijdens deze bikefitting. De focus ligt niet enkel op de afstelling van de fiets en uw fietshouding, dan wel op een combinatie van lichamelijke kenmerken en eventuele klachten met een correcte fietspositionering.

Stijve gewrichten, beperkte rompstabiliteit, beenlengteverschil, rug- of nekklachten, operaties in de voorgeschiedenis, … Aan de hand van een uitgebreide lichamelijke screening worden uw lichamelijke kenmerken en werkpunten opgespoord om vervolgens uw fiets op maat af te stellen. De juiste zadelhoogte en kanteling, de positie van de schoenplaatjes, de hoogte van het stuur, … worden onder meer gecontroleerd en goed gepositioneerd.

Door een correcte afstelling van uw fiets worden blessures vermeden, gaan fietsprestaties er op vooruit en kan u bovendien vooral genieten van een pijnvrije fietsrit.

Rekening houdend met uw persoonlijke ambities wordt er gestreefd naar het perfecte evenwicht tussen comfort en efficiëntie om de prestatie te optimaliseren.

Na de screening en afstelling krijgt u een uitgebreid verslag, een overzicht van uw fietsafstelling en indien nodig een oefenschema, zodat u zelf kan werken aan uw lichamelijke werkpunten.

Meebrengen

  • racefiets (gekuist)
  • fietsschoenen
  • fietskledij

Duur

2,5 a 3 uur

Tarieven

245€
Jeugd: 180€ (-18 jaar)
2e fiets: 150€ (kan ook op een later tijdstip binnen het jaar)

Opvolging binnen 6 maanden indien er nog klachten zijn is gratis